Dessa funktioner i nya Apple Watch hjälper dig att hålla koll på din hälsa

Apple Watch Series 3 och 4 har ett antal nya, spännande funktioner som hjälper dig att hålla koll på hälsan. Klockan är utrustad med en pulsmätare som mäter din puls oavsett om du befinner dig i vila, sömn eller om du utför någon fysisk aktivitet. Det finns en speciell app som heter Pulsmätare som dessutom kommer meddela dig om det skulle vara så att din puls gått ner för mycket under en period på tio minuter. Det här är bara några av de finurliga finesser klockan är utrustad med. Fortsätt läsa så får du veta mer!

Få hjälp när det behövs

En funktion som är väldigt bra och ytterst tacksam med den här modellen av Apple Watch är att du kan få hjälp om du skulle hamna i en situation som du själv inte klarar av. Klockan är utrustad med en SOS-funktion som gör att du snabbt kan få kontakt med dina nödkontakter. När du aktiverar funktionen kommer de få en notis om var du befinner dig och om eventuell räddningspersonal måste kallas till platsen kan klockan visa dem ditt medicinska id-kort. Denna Apple Watch inger alltså en viss trygghet som kan behövas oavsett om man har en god hälsa sedan tidigare, eller om man har en sämre fysisk hälsa.

Vem kan ha nytta av en Apple Watch?

Om du är en flitig användare av appen Hälsa på din iPhone kan den här klockan vara till stor hjälp. All data klockan samlar in förs över till appen, något som gör att man enkelt kan få en överblick över ens fysiska aktivitet även fast man inte har telefonen på sig hela tiden. Den gör att klockan hjälper dig få en tydlig bild av din aktivitet under en hel dag.

Eftersom vi lever i en tid där tempot är uppskruvat kan denna Apple Watch även hjälpa dig att komma ihåg att slappna av. Man kan ställa in påminnelser för att komma ihåg att göra mindfulness, och man kan enkelt se om pulsen förändrats när man gjort sina övningar klart. Med andra ord kan klockan vara tacksam också för någon som behöver komma ner i varv.

En klocka för alla

Det allra bästa med den här modellen är att den passar för alla typer av människor. Du behöver inte vara en elitidrottare för att ha nytta av den, det går minst lika bra att använda den för att säkerställa att man får ordentligt med vardagsmotion. Klockan är utrustad med känsliga sensorer, något som gör att du kan vara säker på att det resultat som visas är exakt. Det är en av de viktigaste aspekterna när det kommer till att välja en puls- och träningsklocka.