Trav är den mest spännande spelformen i Sverige – Vi ger dig argumenten

Att spela på travet är en svensk bettingklassiker! Här definierar vi trav som hästkapplöpning med ett ekipage och det finns flera olika spelformer som passar in på den beskrivningen. Senaste V64 resultatet presenteras idag av Lottoraden.se, det är en bra sajt för dig som vill hålla koll på travsporten. Här ska vi istället gå till botten med frågan: vad är det som gör trav så spännande och roligt?

Travsporten bjuder på drama i högt tempo

Vissa sporter består av ganska mycket dötid. Perioder när inget händer eller när det redan är avgjort och man vet vem som kommer att vinna. Tänk dig ett stort cykellopp på en platt bana som inte är utslagsgivande. Där kan det handla om flera timmars transportsträcka fram till den sista kilometern då allt avgörs.

Trav funkar helt annorlunda! Loppen avgörs på några minuter och det är högoktanig spänning som gäller hela vägen från starten fram till mållinjen. Yihaaa!

Även om det finns en stor favorit i ett lopp som leder in på upploppet så är det aldrig helt avgjort. Hästar är lagom oberäkneliga för att spänningen ska hålla i sig. Hur många gånger har man inte sett en häst i ledning helt plötsligt ta galoppsteg och därför tappa vinsten på målsnöret? En häst långt bak i fältet kan också dra upp en grym spurt och segla förbi hela fältet fram till vinst på ett mäktigt sätt.

Det är också så att varenda liten manöver kusken gör har betydelse och det finns verkligen ingen dötid under ett travlopp. Kuskarna är superkoncentrerade och deras skicklighet kan vara av avgörande betydelse. Hästarna presterar på sitt fysiska max under hela loppet.

Den perfekta formen av betting för dig som gillar hästar

Järvsöfaks, Legolas, Victory Tilly och Maharajah är legendariska travhästar som det kommer att talas om i generationer. De bästa hästarna blir stjärnor på samma sätt som framstående idrottsutövare. De har sina unika personligheter och är intressanta att följa för alla som har minsta intresse för hästar. Att du kan bli förmögen genom att spel på en känd häst du tycker extra bra om ger dig extra spelglädje när det är dags att lämna in travtalongen.

Kunskap om de hästar och kuskar som deltar i loppen hjälper dig att bli en vinnande spelare på trav. Har du ett hästintresse är det kul att försöka hålla sig uppdaterad kring hur olika hästar tränar och hur snacket går i stallen runt om i landet. Det är också bra att hålla koll på unga och lovande hästar som kan förväntas ha en uppåtgående kurva, resultatmässigt.

Svensk travsport är väldigt stark vid en internationell jämförelse och de bästa svenska hästarna hör även till de bästa i världen.

ATG Harry Boy

Källa: ATG

Det finns många roliga spelformer inom trav

Spel på trav har väldigt lång tradition i Sverige och ATG (travsportens eget samarbetsorgan) har tagit fram ett flertal spel som idag är väl beprövade. Även tävlingarna anordnas under former som är roliga att följa, oavsett om du satsat pengar eller inte. Här är några spel du kan ge dig hän åt:

 

 

  • Dagens Dubbel, här handlar det om att pricka in vinnarna i två lopp.
  • Harry Boy är ett färdigt system baserat på experttips. Det är en väldigt enkel spelform.
  • V75 har funnits sedan 1993 och är den populäraste spelformen för trav där du bettar på vinnare i sju lopp. Rätt V75 rad och utdelning finns på https://www.lottoraden.se/resultat/v75.
  • V65 har funnits längre än V75 och här satsar man på vinnare i sex lopp.
  • Det är vanligt att spela på vinnare och på placering i enskilda lopp. Det passar dig som vill ha stor chans att vinna ett mindre belopp eftersom oddsen blir mycket lägre än när du bettar på en kombination av flera lopp samtidigt.

Observera att detta bara är några få exempel på hur du kan spela på trav. Då talar vi ändå bara om de spelformer som erbjuds av svenska ATG.

Nu erbjuder bettingsidor med svensk licens spel på många andra travlopp än dem som arrangeras i Sverige. Marknaden för betting på trav är alltså väldigt stor idag och det är en del av charmen med att spela på hästar. Du behöver inte vänta på ett visst lopp för att kunna spela utan det finns alltid alternativ ifall du är spelsugen.

Vem som helst kan följa tävlingar inom travet live

Visst finns det mycket att betta på idag men udda sporter och matcher kan man inte på följa på annat sätt än via en anonym resultattavla. Tävlingar i trav direktsänds och du kan hänga med i loppen som du satsat pengar på. Mer spännande än så kan betting knappast bli!

Om du inte sitter framför TV:n kan du kolla på streamade sändningar online. Det funkar även på mobila enheter om du har en bra uppkoppling. Just att trav är så tillgängligt tror vi är en av anledningarna till att spel på hästar har blivit så populärt.

Sverige har över 30 travbanor och det anordnas närmare 1 000 lopp om året. Travbanorna drar över en miljon besökare, varje år. Det finns närmare 20 000 travhästar i landet och många människor försörjer sig på att arbeta med dem. Trav är med andra ord en stor verksamhet i Sverige och de flesta har nära till en travbana. Även om du kan följa det mesta på nätet är det kul att besöka en bana då och då.

De största tävlingarna skapar extra stort intresse

Travsporten har en del stora tävlingar som får mycket uppmärksamhet i media. I Sverige är det årliga Elitloppet den största och viktigaste tävlingen. Det är faktiskt en av de största och mest prestigefyllda tävlingarna även internationellt sett. Elitloppet avgörs alltid på Solvalla under sista söndagen i maj. ATG omsätter flera hundra miljoner, bara under elitloppshelgen så det är en av de största bettinghändelserna i Sverige alla kategorier!

Elitloppet

Källa: Elitloppet

Prix d’Amérique Opodo som avgörs i Paris varje år räknas som det viktigaste travloppet i världen och beskrivs ett inofficiellt VM i trav. Ett bra mått på hur framgångsrikt Sverige är när det gäller trav är att flera svenska hästar vunnit Prix d’Amérique Opodo. Det är en faktor som bidrar till det stora intresset för trav i landet och till att göra trav till en extra spännande spelform.

Det skrivs och pratas mycket om travsporten

Trav är en äkta svensk folksport. Inte minst så till vida att det skrivs och snackas en hel del om tävlingarna samt de hästar och kuskar som deltar i dem.

Det här är inte bara ett bevis på att travet är populärt utan perfekt för dig som vill bli bättre på betting och öka dina chanser att vinna mer och oftare.

Kvällstidningarna ger ibland ut hela bilagor som enbart handlar om trav och det finns gott om välbesökta forum på nätet där du kan utbyta erfarenheter och lära dig av dem som är mer erfarna inom betting på trav. Expressen.se meddelar att ATG höjer återbetalningen på vinnare och plats. Det lönar sig att hålla sig uppdaterad kring hur spelbolagen förändrar sina spelprodukter.

Spela på trav och gagna svensk hästsport

Så länge du bettar på de spelprodukter som ATG erbjuder så hjälper du till att finansiera verksamheter som du kan ha glädje av. Ifall du är hästintresserad. En del av omsättningen från betting går alltså tillbaka till travsporten.

ATG har tidigare haft monopol på att erbjuda spel på trav och galopp i Sverige. I och med den nya spellagstiftningen som började gälla i början av 2019 har ATG fått konkurrenter. Det finns dock inget som tyder på att de håller på att förlora sitt grepp över den svenska travmarknaden.

Spel på trav har gjort många till miljonärer

En del av tjusningen med trav är att skicklighet är så utslagsgivande. Det finns gott om travexperter som lever på att betta på hästar. Inte för att de råkar ha haft turen på sin sida och vunnit en storvinst. När man talar om yrkesspelare så är det fråga om experter som spelar regelbundet och som går med plus över tid.

När vi talar om storvinster så finns ofta både tur och skicklighet med i bilden. Några av de största travvinsterna hör till de största spelvinsterna i Sverige alla kategorier. V75 kan ge vinster på mångmiljonbelopp till en ensam vinnare som prickat in alla rätt under en svårtippad omgång. Rekordet är från 2010 och ligger på hela 67 miljoner kronor. När det handlar om stora vinster så är det ofta fråga om stora system, alltså kuponger med många garderingar.